Journal

Her kan du lære mer om PasientSky Journal!


Journal

PasientSky Journal er et 100% skybasert journalsystem, første av sitt slag i Norge. Alt du trenger for å jobbe i journalsystemet er en PC, internett og en nettleser (vi anbefaler Chrome).

Journalen kommer i ulike utgaver:
ProMed X - Versjonen for fysioterapeuter, kiropraktorer og manuell terapeuter. 
PasientSky - Versjonen for allmennleger, spesialister og helsestasjoner

Vi går gjennom grunnelggende funksjonalitet for alle versjoner. Noe kan avvike fra ditt bilde. Dette handler om hvilke moduler din klinikk har tatt i bruk.


Her kan du lære mer om:

Nytt journalnotat

Behandlingsforløp

Plusstegnet


Hvordan komme inn i journalen? 

Det finnes ulike måter å komme inn i journalen på.

  1. Du kan aktivere en pasient i søkefeltet ved å søke på navn, fødselsdato eller personnummer. Klikk på de tre prikkene for å se de tilgjengelige valgene og klikk så på

2. Du kan dobbeltklikke på en oppsatt time på aktuell pasient i timeboken.

3. Du kan klikke på navnet til pasienten i timebok-widget.

4. Du kan klikke på Journal på pasientkortet til aktuell pasient

Alle disse metodene fører deg inn til journalen. Du kommer inn i det oversiktsbildet du sist forlot, dersom du har vært inne på pasienten tidligere. I førstesidebildet finner du en oversikt over alle journalnotater og journalhendelser.

Klikk på navnet til en pasient for å komme inn i journalen
Journalvinduet
All journalføring lagres i kronologisk rekkefølge etter dato. Nyeste øverst. Journalføringen foregår via SOAP modellen (subjektivt/sykehistorie, objektivt/observasjon, analyse, plan)

Førsteside journal


Filtrering av journalhendelser og journalnotater 

En journal består på sikt av mye data og informasjon rundt pasienten. Du har mulighet til å filtrere denne dataen. Klikk på filtreringsikonet oppe til høyre og velg fra listen hva du ønsker å filtrere på.

Journalnotat = Notater du har skrevet om pasienten om behandlinger Journalhendelser = Utskrevne resepter til pasienten

Du kan også søke i fritekst i søkefeltet til høyre.


Navigere i journalen

Oppe i høyre hjørne har du tilgang til ulike verktøy for å filtrere informasjon i journalbildet.

Du kan filtrere på journalnotater og journalhendelser ved å klikke på Alle og pil ned.

Du kan søke på fritekst i alle journalnotater og hendelser ved å klikke i søkefeltet.


Navigere i menyen

Ved å klikke på de ulike tegnene i menyen kan du navigere mellom de ulike delene av journalen - Lab, forskrivning, klinisk tidslinje, korrespondanse. Dette er avhengig av hvilke moduler du og klinikken har valgt fra PasientSky.


Arbeide med flere pasienter av gangen

Du kan minimere arbeidet med denne pasientens journal ved å klikke på minus tegnet oppe til høyre. Arbeidet med denne pasienten legges da ned på arbeidslinjen, og du kan alltid hente det opp igjen. På lik linje som andre objekter i PasientSky (feks, pasientkortet eller ny melding). På denne måten kan du jobbe med flere pasienter av gangen. Du kan også avslutte arbeidet ved å klikke på X.


Sortering på ulike problemer/diagnosekoder

Dersom du ønsker å se journalnotater eller hendelser som er knyttet direkte til et problem/diagnosekode, kan du enkelt klikke på problemet det gjelder i problemlisten. Alle notater eller hendelser som er tagget til dette problemet vil da vises i journaloversikten på høyre side. På denne måten kan du enkelt lese deg opp på historikken til pasienter. Du kan også velge flere problemer ved å klikke på de. Dersom du ikke lengre ønsker å se på notater relatert til et problem, må du klikke på problemet igjen.